talent1 talent2 talent3 talent4 talent5
A A A

Wetsus Talent Program

Wetsus plays an important role in the national Human Capital Roadmap (HCR), in which all relevant players of the Dutch water sector cooperate in order to interest youths for an education in a relevant technical field. The HCR is focused upon education, job-market orientation and HR-policy and is characterized by several fields of attention.

Aanbod Talent Programma

Instroom in watergerelateerde vervolgopleidingen kun je alleen vergroten door meer scholieren te interesseren voor water. Deze interesse wordt gewekt door scholieren tijdens hun schoolcarrière via inspirerende ontmoetingen en activiteiten in contact te brengen met de veelzijdige wereld van water. In het voortgezet onderwijs doen we dat door bijvoorbeeld profielkeuzevoorlichting, excursies, ontwerpopdrachten, gastlessen, wedstrijden en lesmateriaal te ontwikkelen in samenwerking met het onderwijs.

Wetsus werkt met een vast team van 6 docenten aan diverse projecten welke gebruikt kunnen worden binnen het Basis- en Voortgezet onderwijs.

WaterProfessor
WaterProfessor

Docenten:
• Jan Melein – Natuurkunde
• Cora Bouwland – Scheikunde
• Marco de Graaff – Marine Biologie
• Jan Jurjen Salverda – Natuurkunde
• Hetty Zeedijk – Biologie
• Lisette Holtkuile - TOA

Support:
• Jos van Dalfsen – Manager Talent Program
• Jeanette Hoekstra – Secretaresse

Een overzicht van deze activiteiten is terug te vinden op deze pagina.

Leerlijn Water

Het Talent Program is een belangrijke pijler in de leerlijn water. De strategie om nog meer gezamenlijk te opereren past binnen de ambities van deze leerlijn. Met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) en Centre of Expertise Water (CEW) in Leeuwarden heeft het Noorden een unieke studieomgeving gecreëerd waarin op mbo en hbo niveau watertechnologie onderwijs aangeboden wordt. Aansluitend hierop kunnen studenten doorstromen in een universitaire opleiding, de geaccrediteerde Masteropleiding Water technology.
 
Op deze manier hoopt de WaterCampus Leeuwarden op alle niveaus opleidingen te bieden, waarvan de watersector in de toekomst de vruchten kan plukken.

Study Track Water NL
subsidie04-2013