Menu

8-plus
water programma

Vind jij het leuk om proefjes te doen? Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer leren over water? Zit je in een 8+ klas? Dan is ons 8+ programma misschien iets voor jou!
Tijdens de 8+ lessen ga je veel zelf experimenteren en doen. Je leert over de eigenschappen van water en over het water onderzoek bij Wetsus. Lijkt het je leuk om met je klas mee te doen? Geef je op of vraag je docent je op te geven!

Hoe werkt het?

Het 8+ programma bestaat uit vier lessen:

  • Proefjesles: we bouwen de klas om tot laboratorium. Jullie gaan aan de slag met waterproefjes en ontdekken wat je allemaal met water kan. Pas op: er is wel spettergevaar!
  • Waterzuivering en transport: we nemen een echte W.C. pot mee naar school! Hiermee gaan jullie de kringloop van het water bouwen en ontdekken jullie hoe de rioolwaterzuiveringsinstallaties het rioolwater weer schoon maken.
  • Excursie: jullie komen op bezoek bij Wetsus! We geven een rondleiding over het lab en jullie mogen hier zelf experimenten doen. Als ├Ęchte Waterprofessoren!
  • Verwerkingsles: we komen weer bij jullie in de klas en gaan het hebben over waterproblemen in de wereld. Jullie gaan in groepjes oplossingen bedenken voor een wereld water probleem.
Hoe werkt het?

Informatie voor de docent

Download hier de PDF met informatie voor de docent.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar talent@wetsus.nl. Of bel ons op 058-284 3000.
We zijn ook te volgen op Instagram en Facebook onder Young Wetsus.