European centre of excellence
for sustainable water technology

Wetsus News 2009 1

Published: 3 februari 2009

Promotie Natasja Schouten

Aanstaande donderdag 5 februari zal Wetsus promovenda Natasja Schouten haar proefschrift getiteld, “Re-use of Laundry Rinsing Water by low-cost Adsorption Technology” in het openbaar verdedigen. De aanvang is 16.00 uur in collegezaal 4 Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven.

Natasja Schouten

Nieuwe Participanten: Applus RTD

Applus RTD (www.applus.nl) is als bedrijfsparticipant toegetreden tot het thema “Distributie”. Applus RTD is gespecialiseerd in niet-destructief onderzoek (NDO) en inspectieoplossingen, zowel voor standaard als op maat gesneden inspecties. De onderneming levert een scala aan diensten, onder andere gespecialiseerd pijpleidingenonderzoek en destructief onderzoek, datavergaring, datamanagement en inspectie. Daarnaast heeft Applus RTD aparte afdelingen die zich bezighouden met het maken van tasters, stralingsbeschermingsadvies en het geven van training en opleidingen. Met hun kennis en ervaring opgedaan in de olie- en gas-industrie zijn ze een aanwinst voor het thema Distributie.

Vlnr Jenne van der Velde, Manager Assetmanagement bij Vitens N.V. en themamanager Distributie Wetsus, Aleid Diepeveen, themacoordinator Distributie Wetsus en Tjibbe Bouma, business line director Waterfacilities Integrity Management bij Applus
Vlnr Jenne van der Velde, Manager Assetmanagement bij Vitens N.V. en themamanager Distributie Wetsus, Aleid Diepeveen, themacoordinator Distributie Wetsus en Tjibbe Bouma, business line director Waterfacilities Integrity Management bij Applus

Meer financiële instellingen in Wetsus Platform

Onlangs zijn de NOM en Multifund toegetreden als platformparticipanten. De NOM (www.nom.nl) is de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland. Multifund (www.Multifund.com) is een dynamische, internationaal georiënteerde Nederlandse investeringsgroep. Beide organisaties zien veel potentie in de bedrijvigheid die in en rond het participantennetwerk van Wetsus ontstaat. Eerder traden om vergelijkbare redenen ook al Rabobank en Triodos bank toe tot het platform.

Workshop voor Participanten

Op 22 april worden de jaarlijkse workshops voor platform- en reguliere participanten gehouden in Post Plaza te Leeuwarden. ’s Ochtends worden de themateamvergaderingen gehouden.

Scholieren doen onderzoek bij Wetsus

In de afgelopen 3 maanden hebben 16 leerlingen de kans gekregen om in het kader van hun profielwerkstuk onderzoek uit te voeren in het laboratorium van Wetsus. Het profielwerkstuk is een verplicht onderdeel in het examenprogramma van alle havo en vwo leerlingen en kan vergeleken worden met een afstudeeropdracht van een HBO- of WO-student.
Wetsus vindt het van groot belang dat jongeren enthousiast worden voor water en techniek. In 2008 heeft Wetsus op deze manier ruim 40 leerlingen kunnen helpen bij het schrijven van hun profielwerkstuk. Daarnaast kregen 8 groepen de kans om een dag mee te lopen met een onderzoeker en vervolgens aan de slag te gaan met hun eigen onderzoek.
Ook andere bedrijven kunnen via dit programma jongeren enthousiast maken voor water. Dit kan al op vrij eenvoudige wijze door suggesties te doen voor onderwerpen voor een profielwerkstuk. Ook kunnen bedrijven de leerlingen ondersteunen door het aanreiken van informatie en projecten.
Bij interesse of voor meer informatie kunt u contact op nemen met Jos van Dalfsen

combining scientific excellence with commercial relevance