European centre of excellence
for sustainable water technology

World Water Day in the Bright Ideas Hub and Wetsus

Published: 22 maart 2018

March 22, World Water Day! To celebrate this, there was a special morning in the Bright Ideas Hub and at Wetsus.
The Bright Ideas Hub, a initiative of Shell, has been in the Wetsus garden for 2 weeks, and we welcomed about 700 primary school children. After a program in the yellow dome about food, energy and water,  they went to Wetsus for extra water experiments.
This morning there was a welcome by Sander de Rouwe,  Provincial Executive, Cees Buisman, Wetsus Executive Board, and Linda Weijers, Environmental advisor Shell.
The children of De Pionier then, together with them,  opened the doors to the hub and enjoyed a morning of getting to know technology.

Press release text in Dutch:

PERSBERICHT

Leeuwarden, 22 maart 2018

Wereld Waterdag bij Wetsus en Generation Discover

Bovenbouwleerlingen laten zich inspireren door wetenschap en technologie

Ter gelegenheid van Wereld Waterdag ontvingen Generation Discover en Wetsus vandaag leerlingen van basisschool de Pionier uit Leeuwarden in de bright ideas hub. Hiermee sloten zij op een feestelijke manier hun Kubusproject af. De afgelopen twee weken bundelden Shell en Wetsus hun krachten om basisschoolleerlingenuit de bovenbouw spelenderwijs kennis te laten maken met wetenschap en technologie.

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte onderdelen in het Nederlandse basisschoolonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben Shell en partners in samenwerking met docenten en leerlingen de bright ideas challenge ontwikkeld. Deze challenge daagt bovenbouwleerlingen uit om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel. De challenge is onderdeel van Generation Discover, het programma dat jongeren inspireert om wetenschap en technologie te verkennen en hen stimuleert na te denken over de vooruitgang van onze samenleving.

“Door nieuwsgierigheid en creativiteit al op jonge leeftijd bij kinderen te stimuleren, komen ze later zelf met ideeën die onze wereld een beetje beter kunnen maken.” zegt Sander de Rouwe, gedeputeerde van de provincie Friesland.

In de bright ideas hub doen bezoekers in ruim een uur inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen wereldwijde uitdagingen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Tijdens een rondleiding en een workshop bij Wetsus, gaan de leerlingen dieper in op het thema water.

“De bright ideas challenge sluit uitstekend aan op een van de doelstellingen van Wetsus, namelijk: kinderen enthousiasmeren voor de wetenschap,“ zegt Cees Buisman, Raad van Bestuur Wetsus. “Bij Wetsus gaan wij aansluitend graag in op hoe wij wetenschap inzetten voor oplossingen voor de wereldwaterproblematiek”

Ruim 700 leerlingen uit de regio bezochten de bright ideas hub bij Wetsus. Nieuwsgierig naar deze futuristische dome? Van 9 tot en met 20 april is deze te bezoeken in Almere, voor meer informatie kunt u terecht op brightideas.generationdiscover.nl.

024
028
042
combining scientific excellence with commercial relevance