Menu

specialist
wetenschapscommunicatie

16 (tot 24) uur/week

De Wetsus Academy en Wetsus zijn op zoek naar een enthousiaste interne specialist wetenschapscommunicatie met interesse in technologie om een breed publiek te informeren, te enthousiasmeren en voor te lichten over onderzoek, onderwijs en ondernemerschap binnen het werkveld van de watertechnologie.

Wetsus Academy & Wetsus

Wetsus en de Wetsus Academy zijn gevestigd op WaterCampus Leeuwarden. Hier komen onderwijs, onderzoek en ondernemerschap samen met als doel de ontwikkeling van nieuwe technologieën, de overdracht van kennis door o.a. educatie en de stimulering van bedrijvigheid. Wetsus & de Wetsus Academy opereren in het hart van de WaterCampus met wetenschappelijk onderzoek, academisch onderwijs en de ontwikkeling van lespakketten ter inspiratie van scholieren. 

De uitdaging

In deze functie maak je deel uit van Wetsus, en heb je daar een spilfunctie op gebied van de wetenschapscommunicatie. Je werkt nauw samen met de corporate PR & communicatie manager. Je vergaart, beoordeelt en selecteert actuele en nieuwswaardige onderwerpen en ontwikkelingen binnen het onderzoek en onderwijs van Wetsus, de Wetsus Academy en het netwerk van bedrijven en kennisinstellingen daaromheen.   

Je schrijft (hoofdzakelijk Engelstalige) teksten voor brochures, websites en de Science & Technology newsletter, die inhoudelijk correct, doelgroepgericht, toegankelijk en aantrekkelijk zijn. Ook lever je inhoudelijke input voor persberichten. Waar mogelijk wordt storytelling toegepast, bijvoorbeeld rond een student of een technologie.

Het profiel

We zoeken een initiatiefnemer, iemand met ideeën die deze ook kan realiseren in goed overleg met collega’s, en verder beschikt over:

Het aanbod

Wetsus biedt een dynamische internationale werkomgeving, waar meer dan 100 studenten en onderzoekers bezig zijn met watertechnologie-oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Wetsus is in 2017 uitgeroepen tot “Vitaalste bedrijf van Friesland”, en is gecommitteerd aan de gezondheid, persoonlijke groei, en carrièreontwikkeling van haar personeel.

Verder biedt Wetsus:

Solliciteren

Als je jezelf herkent in deze vacature, stuur dan een motivatiebrief, je CV en (links naar) recente voorbeelden van je werk naar recruitment@wetsus.nl, ter attentie van HRM. De sluitingsdatum van deze vacature is 30 juni 2021. De sollicitatiegesprekken zullen in week 27 en 28 plaatsvinden.

Voor mee informatie over de vacature, kan je terecht bij Director Wetsus Academy, Nelleke van Dorenmalen (Nelleke.vanDorenmalen@wetsus.nl), en/of bij Director Europe, Roel Meulepas (Roel.Meulepas@wetsus.nl).