Menu

toolkits

Bij Wetsus hebben we een aantal toolkits ontwikkeld waarmee je proeven kunt doen op school. De toolkits zijn kant-en-klare pakketten, waar je direct mee uit de voeten kunt. Lijkt het je leuk om een toolkit te huren, meld je dan aan!

De volgende toolkits zijn beschikbaar:

Toolkits

1. Blue Energy
Blue Energy is het opwekken van energie met behulp van zoet en zout water. Wetsus heeft in het verleden onderzoek gedaan naar het duurzaam opwekken van energie, en is inmiddels bezig met het vervolg: duurzaam opslaan van energie. In deze toolkit bouw je zelf een Blue Energy cel waarmee je energie gaat opwekken. Je kunt de variabelen zo aanpassen, dat deze aansluiten bij je onderzoeksvraag.

De kosten van de huur van deze toolkit bedragen 50 euro. Hiervoor mag je de set 4 weken lenen.

Wetsus heeft een NLT module ontwikkeld over Blue Energy. Hier vind je meer achtergrondinformatie of wat Blue Energy precies is. De handleiding van de toolkit kun je hier downloaden.

2. Kunstmest uit urine
Wetsus doet onderzoek naar het terugwinnen van voedingsstoffen en energie uit urine. In de urine die wij achteloos door het toilet wegspoelen, zitten veel bruikbare en kostbare voedingsstoffen zoals fosfaat- en stikstofverbindingen. We winnen deze stoffen terug in de vorm van struviet: een mineraal dat als kunstmest gebruikt kan worden.

3. Pissen in de tuin
Kun je planten laten groeien op urine? Kun je planten laten groeien op ander ‘afval’ water? Met deze toolkit kun je dit zelf gaan onderzoeken. In de set zit een opstelling om zelf te bouwen. Je kunt de variabelen zo aanpassen, dat deze aansluiten bij je onderzoeksvraag.

Aanmelden
Heb je interesse? Meld je dan aan via de knop bovenaan de pagina. Voor vragen kun je mailen naar talent@wetsus.nl.

Toolkits