Menu

vacature
microbiologisch analist

Ter versterking van ons analistenteam zijn wij op korte termijn op zoek naar een microbiologisch analist voor 24 uren per werkweek.

De uitdaging
Een adaptief persoon die plezier beleeft aan het ondersteunen van een gevarieerd scala aan fundamenteel en toegepast onderzoek waarin microbiologie een rol speelt. Research support aan het brede onderzoeksveld bij Wetsus betekent veel interacties met een gevarieerde en veranderlijke groep onderzoekers en studenten. Energie kunnen halen uit een dergelijke werkomgeving is daarom essentieel als microbiologisch analist bij Wetsus.
Je hebt affiniteit met bacteriële fysiologie en fenotypische karakterisatie (bv. antibiotica resistentie testen) van microorganismen, ervaring met verschillende monstertypen, het isoleren en kweken van bacteriën, het verrijken van bacteriële gemeenschappen middels selectieve condities, en het uitvoeren van genetische modificaties (bv. transformatie).
Verder gaat het microbiologisch werk hand in hand met moleculaire technieken (bv. DNA/RNA PCR en sequencing), geavanceerde microscopische technieken (bv. CLSM, epifluorescentie en SEM) en flowcytometrie. Kennis en ervaring op deze vlakken zijn een pre. Ervaring met het omgaan en analyseren van data in R is ook een pre.

Je werkzaamheden zijn: Binnen ons researchlaboratorium maak je deel uit van een team van 3 analisten die onderzoekers ondersteunen in de uitvoer van hun promotieonderzoek bij WETSUS. De werkzaamheden betreffen o.a. ondersteuning van promovendi bij microbiologische experimenten, het voorbewerken van monsters (zoals filtratie, fixatie, opkweken), het opzetten en testen van (nieuwe) methoden en protocollen, en het overdragen van microbiologische vaardigheden. Daarnaast draag je mede de zorg voor apparatuur en voorzieningen op het lab en het organiseren van laboratoriumwerkzaamheden. Jezelf ontwikkelen door het verdiepen en verbreden van microbiologische kennis en vaardigheden wordt gestimuleerd.

Het profiel
Je bent microbiologisch analist, die een HBO opleiding heeft afgerond in de richting van Biologie, Medisch Laboratoriumonderzoek of Biotechnologie. Je hebt aantoonbare ervaring met en affiniteit voor microbiologische technieken (zie boven). Je werkt zelfstandig, maar kunt ook goed werken in teamverband. Je hebt een proactieve, flexibele instelling en bent adaptief. Je werkt gestructureerd, je documenteert werkzaamheden secuur in labjournaals en je presenteert resultaten helder aan de onderzoeksgroep en leidinggevende. Je hebt uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en schrift, omdat de voertaal bij Wetsus Engels is.

Het aanbod
Een dynamische, inspirerende internationale omgeving waarin je een belangrijke bijdrage levert aan ons wetenschappelijk onderzoek. De werkzaamheden zijn divers van aard en je werkt in een enthousiast team dat gedegen support levert en tegelijkertijd vernieuwing nastreeft. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om je kennis en expertise uit te breiden, oa door samen te werken met excellente onderzoekers met een breed scala aan achtergronden en disciplines.

Verder biedt Wetsus:
•           Een aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging;
•           Een bruto maandsalaris op basis van de CAO van de Nederlandse universiteiten, waarbij het salaris afhangt van de werkervaring;
•           Aantrekkelijke secondaire arbeidsvoorwaarden met een totaal van 35 verlofdagen (op basis van een fulltime aanstelling, 40 uren) en een eindejaarsuitkering.

Solliciteren
Als je jezelf herkent in deze vacature, stuur dan een motivatiebrief en je CV naar recruitment@wetsus.nl, ter attentie van HRM. De sluitingsdatum van deze vacature is 5 september 2021. De sollicitatiegesprekken zullen in week 37 plaatsvinden. De beoogde startdatum is 1 oktober a.s.

Voor mee informatie over de vacature, kan je terecht bij manager Microbiologisch Laboratorium, Pieter van Veelen (pieter.vanveelen@wetsus.nl) en microbiologisch analist Bianca de Vries (bianca.devries@wetsus.nl).