Menu

water-3-daagse

Je klaslokaal ombouwen tot een waterlab: dat is wat we doen tijdens de Water-3-Daagse. Lekker in je labjas proefjes doen en onderzoeken wat je met water allemaal kan. En je gaat ook op excursie, naar een waterbedrijf!

Vind je het leuk om te experimenteren en dingen te onderzoeken? Lijkt het je leuk om met je klas mee te doen? Geef je op voor de Waterdriedaagse, of vraag je docent je op te geven! 

Hoe werkt het?

De Water-3-Daagse bestaat, zoals de naam al verklapt, uit 3 lessen:

  • Proefjesles: we nemen 15 proefjes over water mee die jullie gaan doen in de les. Je ontdekt de eigenschappen van water en gaat als een echte onderzoeker aan de slag. En een bak handdoeken, die hebben we na de les wel nodig!
  • Excursie: weet jij waar het water uit de kraan vandaan komt? Of hoe het rioolwater weer schoongemaakt wordt? Tijdens de excursie gaan we naar een waterbedrijf, die uitleg geeft over watertechnologie in de praktijk. Ook hier ga je zelf aan de slag met een experiment!
  • Verwerkingsles: we komen weer in de klas met proefjes en jullie gaan zelf het watermonstersraadsel oplossen. Aan water kun je niet zien wat erin zit, maar je kunt het wel laten zien! Ook vertellen we over onderzoek wat Wetsus doet.
Hoe werkt het?

Informatie voor de docent

Download hier de PDF met informatie voor de docent.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar talent@wetsus.nl. Of bel ons op 058-284 3000.
We zijn ook te volgen op Instagram en Facebook onder Young Wetsus.