Menu

[young wetsus] water-3-daagse

Over de W3D

Je klaslokaal ombouwen tot een waterlab: dat is wat we doen tijdens de Water-3-Daagse. Lekker in je labjas proefjes doen en onderzoeken wat je met water allemaal kan. En je gaat ook op excursie, naar een waterbedrijf!

Wil je alles weten over water: hoe we schoon drinkwater maken voor mens en dier en irrigatiewater voor het verbouwen van ons voedsel, ben je benieuwd naar wetenschap en techniek en wilt dat wel eens meemaken?

Dan biedt Wetsus het programma Water-3-daagse aan. Dit programma bestaat uit drie dagdelen:

  1. Proefjesles, een ochtend vol met proefjes op school, samen met je klasgenoten, zelf bezig: we nemen 15 proefjes over water mee die jullie gaan doen in de les. Je ontdekt de eigenschappen van water en gaat als een echte onderzoeker aan de slag. En een bak handdoeken, die hebben we na de les wel nodig!
  2. Excursie: weet jij waar het water uit de kraan vandaan komt? Of hoe het rioolwater weer schoongemaakt wordt? Tijdens de excursie gaan jullie met een touringcar naar een waterbedrijf, die uitleg geeft over watertechnologie in de praktijk. Ook hier ga je zelf aan de slag met een experiment!
  3. Verwerkingsles: we komen weer in de klas met proefjes en jullie gaan zelf het watermonstersraadsel oplossen. Aan water kun je niet zien wat erin zit, maar je kunt het wel ontdekken met verschillende proefjes! Ook vertellen we over onderzoek wat Wetsus doet.

Het resultaat van deze Water-3-daagse is dat je leert onderzoeken en dat je zelfstandig kunt samenwerken om moeilijke problemen op te lossen en dat je daar veel plezier bij kunt hebben. Je zult je verbazen over onverwachte unieke eigenschappen van gewoon water en nog meer bewust zijn van het belang van water voor de Aarde.

Documenten

Aanmelden

Water3Daagse

  • Fijn dat je belangstelling hebt voor de Water3daagse van Wetsus. Vul hieronder de gevraagde gegevens in, zodat we je verder kunnen helpen.
  • Alleen voor docenten en ander school personeel ook nog de volgende informatie