Menu

[young wetsus]
8+programma

Over het 8+programma

Je bent superslim en je kunt niet wachten om de wereld daarvan te laten profiteren. Je zit in een Friese 8+ klas en je hebt belangstelling voor wetenschap en techniek en wilt dat wel eens meemaken.

Dan heeft Wetsus voor jou het programma 8+. Dit programma bestaat uit vier dagdelen:

  1. Proefjesles, een ochtend vol met experimenten op school: we bouwen de klas om tot laboratorium. Je gaat samen met je klasgenoten aan de slag met waterproefjes, nog even oefenen om alle eigenschappen van water onder de knie te krijgen. Pas op: er is wel spettergevaar!
  2. Waterkringloop, een workshop vol actie, plezier en leermomenten over waterzuivering en -transport: waar komt ons water vandaan en waar gaat het naartoe; we nemen een echte wc-pot mee naar school! Hiermee gaan jullie de kringloop van het water bouwen en ontdekken jullie hoe de rioolwaterzuiveringsinstallaties het rioolwater weer schoon maken.
  3. Excursie: jullie komen op bezoek bij Wetsus, ons internationaal toptechnologisch wetenschappelijk instituut! We geven een rondleiding over het lab en jullie mogen hier zelf experimenten doen. Als ├Ęchte Waterprofessoren!
  4. Poster&Pitch: dan ben je klaar voor het echte werk: het aanpakken van wereldwaterproblemen en presenteren van je geniale oplossing tijdens de afsluitende Poster&Pitch workhop bij jullie in de klas.

Het resultaat is dat je vanaf nu alles weet van water, de wereldwaterproblemen en de oplossingen daarvoor. Je hebt kennisgemaakt met het lab van Wetsus waar die oplossingen onderzocht worden.

Aanmelden

8+ programma

  • Fijn dat je belangstelling hebt voor het 8+ Water Programma van Wetsus. Vul hieronder de gevraagde gegevens in, zodat we je verder kunnen helpen.
  • Alleen voor docenten en ander school personeel ook nog de volgende informatie:

Documenten