Menu

De Winter Watertech Weken!

๐ŸŒŸ Ontdek de fascinerende wereld van kennis en innovatie tijdens onze boeiende serie publiekslezingen over watertechnologie! ๐ŸŒ (Registreren voor de gratis lezingen)

Wetsus en de Leeuwarder Courant slaan de handen ineen voor een serie publiekslezingen die de grenzen van nieuwsgierigheid en innovatie verleggen! Na het succes van onze vorige reeks, hebben we opnieuw zes themaโ€™s geselecteerd om samen met u te verkennen en te doorgronden.

Op de zaterdag voor elke lezing brengt de Leeuwarder Courant een artikel uit over het thema en de bevlogen sprekers.

De publiekslezingen worden vervolgens gehouden in het inspirerende Wetsusgebouw, telkens op dinsdagavond. De toegang is gratis, maar we vragen u vriendelijk om vooraf te registreren om teleurstelling te voorkomen

๐Ÿ—“ 6 februari: Blue Energy

๐Ÿ—“ 13 februari: Levend water en andere bijzondere verschijnselen

Let op: ivm de voorjaarsvakantie op 20 februari geen lezing!

๐Ÿ—“ 27 februari: Mensenmest: een ongebruikelijke ongebruikte grondstof

Lucia Hernandez en Chris Schott van Wetsus onthullen de onconventionele wereld van โ€˜Mensenmestโ€™: hoe wordt mensenmest nu verwerkt en wat betekent dat voor de landbouw? Mensenmest zit vol met nuttige stoffen. In het huidige systeem wordt het allemaal verbrand en als asfalt hergebruikt, hoe kan dat anders?

๐Ÿ—“ 5 maart: Wolkenfabrieken: de sleutel tot een weelderige woestijn

Jolanda Theeuwen van Wetsus en Ties van der Hoeven van The Weather Makers nemen je mee naar de toekomst van klimaatbeheersing met hun fascinerende lezing over het creรซren van wolkenfabrieken voor een weelderige woestijn.

๐Ÿ—“ 12 maart: Drink met zekerheid

Ontmoet Doekle Yntema van Wetsus en het interessante bedrijf HULO (https://lc.nl/economie/Jaarlijks-lekken-miljarden-liters-aan-drinkwater-weg-start-up-HULO.ai-wil-het-oplossen-28790343.html) en ontdek baanbrekende inspectiemethoden en slimme data voor puur en veilig water. Een lezing die je bewust maakt van de innovaties in de wereld van drinkwater.

๐Ÿ—“ 19 maart: Van rioolwater tot ultrapuur water

Roel Meulepas van Wetsus en Gerrit Veenendaal van NieuWater presenteren een oplossing voor het medicijnrestenprobleem door het transformeren van rioolwater tot ultrapuur water. Leer meer over deze innovatieve aanpak en de impact ervan op ons milieu.

Mis deze kans niet om meer te leren over deze boeiende onderwerpen en je te laten inspireren door onze deskundige sprekers. Kom samen met ons op ontdekkingstocht en verbreed je horizon!